Arkansas Tech University

BASWELL TECHIONERY
Russellville, AR 
 
PROJECT

Multi-Use

 

TYPE

New Construction

 

SIZE

13,000 SF

 

COMPLETION DATE

2011

 

 

2012 Bronze Award Winner - ASID South Central Region Excellence in Interior Design

 

The university was eager to provide a place exclusively for students to meet, dine and socialize; a place where students could develop connections with other students and faculty and result in increased retention rates. To accomplish this the building was deliberately placed in the center of campus with its northeast façade fronting the busiest axis on campus. This captures and concentrates the energy of this pedestrian intersection and unifies a once spread out, automobile-oriented campus. Floor to ceiling glass on three sides allows for a visual in all directions for students to see and be seen. The wood overhang and brick incorporate elements that are well established as part of ATU's palette allowing the building to comfortably integrate into the campus.

 

The space consists of a food court comprised of four venders, coffee bar and a 3,000 SF two-story seating area for social gathering and dining on the ground floor. The second floor consists of three multi-purpose rooms and an additional gathering area that overlooks the floor below.

  • Black Instagram Icon
  • facebook

© AMR Architects, Inc. All Rights Reserved. Website designed by AMR Architects, Inc.