LONOKE COMMUNITY CENTER

Lonoke, AR

 

PROJECT

Community Center

 

TYPE

New Construction

 

SIZE

25,540 SF

 

COMPLETION DATE

2002

In the context of location, the building is designed to celebrate the horizon. Clad in horizontally-corrugated metal, the facility sits in a grassy field just the way a piece of farm equipment would. Bands of horizontal windows offer continuous views into the field and beyond. The spine of the complex is formed by a circulation concourse of cast-concrete columns, steel beams and a laminated-timber roof. Stacked over the locker rooms, the center's excercise room situates itself between the gymnasium and pool, giving views into both areas and stretching outside to the energetic scenery. A one-story arrangement was given for both office and community room with the release of natural light passing over and presenting a line of sight into the spine. By separating the two rooms, the wall of the spine opens up and forms the outdoor courtyard. Between steel girts, composite panels span 14-feet high to providing the building a solid backing and an efficient supply of energy, insulation and economic value. 

 

 

Press:

  • Black Instagram Icon
  • facebook

© AMR Architects, Inc. All Rights Reserved. Website designed by AMR Architects, Inc.